GOETHE EN SCHUBERT

weet elk genie een andere grootheid op waarde te schatten?

Wim Dooge
dinsdagmiddag 24 november 2015 14:00 uur Plaats: het Apostolisch Genootschap, Meulenwiekelaan 49 (hoek Beatrixplantsoen) te Bussum
Wat aan de orde komt
Goethe, die zonder meer als de grootse schrijver en dichter van Duitsland wordt beschouwd, heeft een enorm oeuvre nagelaten.Na een schets van zijn leven en zijn literaire ontwikkeling zullen we ingaan op enkele van zijn gedichten.Gedichten die door vele componisten zijn ‘vertoond’, maar door niemand mooier dan door Franz Schubert.Wij zullen een aantal van zijn gedichten samen lezen en vervolgens luisteren naar de wijze waarop Schubert en enkele anderen deze op muziek hebben gezet.
Dooge Wim KLWim Dooge, studeerde economie en filosofie in Rotterdam, Heidelberg en Amsterdam. Hij heeft gewerkt in de profit en non-profit sector. Groot liefhebber van verschillende kunstvormen, zoals beeldende kunst, muziek en literatuur
Achtergrond literatuur / links Achtergrond lijstje
CCIV Contact Wim Dooge
Impressie van de avond De romantische gedichten van Goethe werden eerst voorgelezen en vervolgens via een eenvoudige geluidsinstallatie als liederen van Schubert ten gehore gebracht. Met als meest bekende gedichten Heideröslein en de Erlkönig. Van de betreffende gedichten werd een afdruk uitgedeeld en de tekst was derhalve goed te volgen. Voor velen een doorleefde herinnering uit hun middelbare schooltijd.

Goed verzorgde cursus, die voor herhaling vatbaar is. Een betere geluidsinstallatie zou dan wel op prijs worden gesteld.

Tineke Polen