Hoe schaarste ons gedrag bepaalt.

Lisa Schonewille

16-11-2017  om 20:00 uur in het Jan Ligthartcentrum, Brinklaan 36A te Bussum; Toegang € 6
UITGESTELD

Onze materiële welvaart is gigantisch toegenomen: we vergaren steeds meer materiële bezittingen, hebben steeds meer keuze, kunnen steeds gevarieerder eten, steeds vaker en verder reizen; direct wereldwijd communiceren. Onze horizon lijkt aan alle kanten ruimer te zijn geworden. We leven in overvloed, tussen bergen spullen en met een onbeperkt aanbod van voedsel. We ervaren echter vaak schaarste: schaarste aan tijd, aan liefdevol contact, aan middelen…..

Zijn  er manieren om een betere balans te vinden tussen binnen en buitenwereld?

Inschrijven

Foto: Bussums Nieuws

Lisa Schonewille (1971) is eigenaar van Lucaweb, een adviesbureau voor communicatie en webdesign in de non-for-profit sector (helpt o.a. met deze website).  Daarnaast is zij oprichtster van Stichting In de Olmen. De Stichting organiseert activiteiten en projecten, waarbij verschillende groepen mensen met elkaar in contact komen en zo elkaars maatschappelijk welzijn versterken. Centraal staat oog hebben voor verspilling. Daarbij gaat het niet alleen om eten, spullen, ruimte en tijd, maar ook over verborgen talenten, liefde en enthousiasme van mensen die ongewild in isolement leven. Zij werd in 2016 uitgeroepen tot Bussummer van het jaar (zie de foto).

Een voorbeeld project van de stichting is de wekelijkse Soupurbe op de donderdagavond.  Soupurbe biedt een podium aan initiatieven die bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Tevoren kun je aanschuiven bij: Taste Before You Waste, een ander project van de stichting. Vrijwilligers koken een vegetarisch verrassingsmenu van groenten en fruit dat bijna in de vuilnisbak van de supermarkt terecht kwam, omdat er een overschot was, of omdat het niet meer mooi genoeg was. Dat menu is iedere week opnieuw ook nog eens verrassend lekker! Kom maar eens proeven (opgeven vooraf niet eens nodig)

 

coordinatie: Jan Willem Henfling