Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

NB. De bijeenkomst gaat door met inachtname van alle corona-maatregelen

De Covid-19 pandemie is de eerste pandemie in de geschiedenis waarop wereldwijd wordt gereageerd met maatregelen die de hele bevolking betreffen.

De economische, sociale en emotionele effecten zijn enorm en verschillen per regio. Bijvoorbeeld, in Aziatische landen is de bevolking veel meer gewend om de regering te gehoorzamen dan in westerse landen, waar veel meer protesten zijn tegen de covid maatregelen. In landen met min of meer dictatoriale leiders (bijv. Rusland, Brazilië, USA) is de invloed van één persoon heel groot. Ook de effecten van infectie verschillen sterk per regio.

Door zijn unieke positie als wetenschappelijk onderzoeker, zowel in Nederland als in Indonesië kan Gerard Pals die regio’s vergelijken. Zijn voorlopige conclusie is dat de effecten van covid-19 infectie in Oost-Azië veel minder ernstig zijn dan in Europa en de Amerika’s en dat dit berust op verschillen in erfelijke aanleg, dus in DNA.

Hoe zit het virus er echt uit ?

 

Gerard Pals (1948) is biochemicus, gepromoveerd in de moleculaire genetica en was onderzoeker en hoofd van het laboratorium voor DNA en eiwitdiagnostiek van het VUmc, Amsterdam.  Hij was daarnaast gasthoogleraar aan Wayne State University, USA. Nu is hij gasthoogleraar genetica aan de Gadjah Mada universiteit in Yogyakarta, Indonesië en betrokken bij het opzetten van laboratoria voor het testen van erfelijke ziekten in Indonesië. Aan het VUmc begeleidt Pals het onderzoek aan erfelijke ziekten.

Op dit filmpje geeft Gerard Pals een introductie (Klik op de foto)

Gegevens

Datum:
15 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7 – €14
Evenement Categorie:

Spreker

Gerard Pals

Locatie

Mariakerk – De Sloep
Brinklaan 42
Bussum, 1404EX
Google Maps