Laden Evenementen

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
1-zits Reservering | Raoul Heertje | Schouders en Erfgoed | 29 september | Majellakapel
7.00
Onbeperkt
Uitverkocht
2-zits reservering | Raoul Heertje | Schouders en Erfgoed | 29 september | Majellakapel
14.00
Onbeperkt
Uitverkocht

De maximum capaciteit volgens corona-normen van de Majellakapel is inmiddels bereikt. U kunt zich aanmelden voor een plaats op de wachtlijst  via adm.cciv@google.com     Mogelijk komen er nog enkele afmeldingen.  Ga NIET zonder reservering naar de bijeeenkomst !!

Staan wij nog op de schouders van onze ouders en welk erfgoed dragen wij over?

Raoul Heertje, bekend oa. als stand-up comedian, laat deze avond andere kanten   van zichzelf zien. Het onderwerp is  ons cultureel en religieus erfgoed, waarover hij in  gesprek gaat met ons commissielid Hans Roelofsen.

  • Zijn tradities overdraagbaar zonder een vorm van indoctrinatie?
  • Wat namen wij over van de ervaringen van onze ouders, van dingen waarover ze veel spraken of liever verzwegen?             
  • Welke vorm gaven wij aan onze idealen als we voldoende vrijheid kregen of die gewoon namen?

Raoul maakte in 2019 samen met Frans Bromet een 8-delige tv-serie over zijn haat-liefde verhouding met Israël waar hij een aantal jaren woonde. Hij ontdekte dat de pijn en het verdriet, die verschillende volkeren elkaar aandoen, niet alleen de wederzijdse haat vergroten, maar ook de enige hoop op een  oplossing voor vrede kunnen bieden Dat onderwerp zal zeker een rol spelen in het gesprek.

Daarnaast zal ook het verleden ter sprake komen. Raoul’s ouders overleefden de oorlog door onder te duiken en wellicht ontkwam Raoul daarom niet aan vragen over religie en de menselijke drijfveren in het algemeen. Hans herkent veel in de verhalen over de oeverloze discussies in de familie Heertje en die in zijn eigen familie. Muziek sprak hem meer aan dan de vele woorden, die voor meerderlei uitleg vatbaar waren. Wat hen bindt: de zoektocht naar gerechtigheid en een inclusieve samenleving.

Raoul Heertje is programmamaker, schrijver en stand -up comedian. Buiten de vele optredens in Nederland, trad hij ook op in Amerikaanse en Britse comedyclubs en talkshows  (o.a. Ruby Wax, Clive James en Jeremy Clarkson). Hij was jarenlang teamcaptain van de nieuwsquiz ‘Dit was het nieuws’, onderzocht mediamechanismes in ‘Heerlijk eerlijk Heertje’ en presenteerde Wintergasten. 

Hans Roelofsen was in 1981 de eerste winnaar van de Nederlandse Muziekprijs en was naast zijn solistische-, kamermuzikale en artistiek organisatorische activiteiten, part-time aanvoerder van de basgroep van het Nedpho en docent conservatorium.

 

Gegevens

Datum:
29 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7 – €14
Evenement Categorie:

Locatie

Majellakapel
Iepenlaan 26
Bussum,
Google Maps