Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

Ondanks wereldoorlogen, genociden, epidemieën en natuurrampen is de wereldbevolking verviervoudigd, onze gemiddelde levensverwachting verdubbeld en leven we comfortabeler dan ooit. Dankzij onze memen, het erfelijk materiaal van onze cultuur, domineren wij de planeet aarde. Steeds beter begrijpen wij onszelf en blijven we schaven aan onze culturele evolutie: de zoektocht naar het volgende cijfer in de code van ons evolutionair cijferslot. Maar hoe gebruiken we deze macht voor het goed, en richten we onszelf niet te gronde?

 

In Darwins cijferslot presenteert Frans W. Saris een optimistisch wereldbeeld. In een serie essays geeft hij zijn visie op onze meest urgente problemen: energie en klimaat, biodiversiteit en voeding, vrede en veiligheid; maar ook oplossingen zoals CO2 recycling. In dit boek wendt hij zich tot Nobelprijswinnaars, de kunst en de politiek van heden, verleden en toekomst.

Frans W. Saris (www.franswsaris.nl) is emeritus hoogleraar natuurkunde en publicist. Hij schreef voor NRC Handelsblad, de Volkskrant, De GIds en dNBg. Hij is voorzitter van de stichting Sanegeest die duurzame ontwikkeling bevordert (www.sanegeest.nl)

 

Wie 10 euro overmaakt naar rekeningnummer NL78 ASNB 0778 0614 93 t.n.v. F.W.Saris onder vermelding van: Darwins cijferslot, Naam en adres, krijgt het boek thuis gestuurd.

Gegevens

Datum:
21 april 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:

Spreker

Frank Saris

Locatie

Apostolisch Genootschap
Meulewiekenlaan 49 (hoek Beatrixplantsoen)
Bussum, 1402TC
Google Maps