Laden Evenementen

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reservering | Elhorst | do 13 januari | 20.00 uur | Spieghelkerk
7.00
Onbeperkt

Mag ik zijn wie ik ben ?

Ds. Wielie Elhorst verzorgt een inleiding op zijn werk als christelijk LHBTI-activist en geeft een update van recente ontwikkelingen, nationaal en internationaal. Belangrijk aandachtspunt is de rol van de kerken in het publieke gesprek over seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

 

Wielie Elhorst (1969) studeerde theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Kampen. Hij groeide op in het Leger des Heils en was actief voor dit kerkgenootschap. Hij maakte – onder meer vanwege de onmogelijkheid om te werken bij deze kerk vanwege zijn homoseksuele geaardheid – in 1998 de overstap naar de Protestantse Kerk in Nederland. Hij werkte als senior-medewerker bij de landelijke jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (JOP) en was van 2010-2015 ook als predikant in algemene dienst aan deze kerk verbonden. In 2015 werd hij bevestigd als predikant in Bussum (Wilhelminakerk) en in 2019 werd hij als vervangend predikant aangesteld in Amsterdam (Oranjekerk). In 2016 werd hij door de Protestantse Kerk Amsterdam benoemd als de allereerste predikant met een bijzondere opdracht voor de lhbt-gemeenschap Hij was van 2015-2019 co-voorzitter van het Europees Forum van christelijke LHBT-groepenen ook de coördinator van de Political Advocacy Working Group en vertegenwoordigt het Europees Forum bij de Raad van Europa in Straatsburg. Als onderzoeksvrijwilliger van het Europees Forum is hij betrokken bij de totstandkoming van een inclusiviteitsindex van Europese en Centraal-Aziatische kerken (i.s.m. de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam). Wielie Elhorst was medeorganisator van de “Viering van Liefde” die in reactie op de Nashvilleverklaring plaatsvond op 9 januari 2019 bij het Homomonument in Amsterdam. Op 7 september 2020 sprak hij tijdens een demonstratie op het Homomonument zijn verzet uit tegen de wens van de Poolse RK-bisschoppenconferentie en de Poolse regering om zogenaamde ‘conversieklinieken’ op te richten, gericht tegen de praktisering van een homoseksuele oriëntatie. Op 26 april 2021 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Fotograaf: Sandra Haverman

Gegevens

Datum:
13 januari 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:

Locatie

Spieghelkerk
Nieuwe ´s Gravelandseweg 34
Bussum, 1405HM
Google Maps