Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

De CCIV bestaat  50 jaar;  op deze avond vieren wat dat jubileum met een lezing van Wielie Elhorst.

Wim Dooge (voorzitter cciv)  zal dit jubileum inleiden.

De burgemeester van Gooise Meren is daarbij aanwezig.

In de pauze kunnen we een toast uitbrengen op 50 jaar CCIV

Voor een verslag van de Jubileumviering en het toekennen van de Bronzen Legpenning

van de Gemeente Gooise Meren: Klik Hier

Klik HIER voor pdf 

Inhoud van de lezing

Ds. Wielie Elhorst verzorgt een inleiding op zijn werk als christelijk LHBTI-er en dominee  en geeft een update van recente ontwikkelingen, nationaal en internationaal. Belangrijk aandachtspunt is de rol van de kerken in het publieke gesprek over seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Belangrijk  aandachtspunt is de rol van de kerken in het publieke gesprek over seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Lees meer over Wielie Elhorst, bijvoorbeeld op de Website van NieuwWij.

Maak kennis met hem bij een korte episode uit De Verwondering.

Het werd een interessante en succesvolle avond. Hieronder ziet U de foto’s van Hans Rooelofsen (inleider) en Wielie Elhorst (spreker)

                                           

Wielie Elhorst (1969) studeerde theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Kampen. Hij groeide op in het Leger des Heils en was actief voor dit kerkgenootschap. Hij maakte – onder meer vanwege de onmogelijkheid om te werken bij deze kerk vanwege zijn homoseksuele geaardheid – in 1998 de overstap naar de Protestantse Kerk in Nederland. Hij werkte als senior-medewerker bij de landelijke jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (JOP) en was van 2010-2015 ook als predikant in algemene dienst aan deze kerk verbonden. In 2015 werd hij bevestigd als predikant in Bussum (Wilhelminakerk) en in 2019 werd hij als vervangend predikant aangesteld in Amsterdam (Oranjekerk). In 2016 werd hij door de Protestantse Kerk Amsterdam benoemd als de allereerste predikant met een bijzondere opdracht voor de lhbt-gemeenschap Hij was van 2015-2019 co-voorzitter van het Europees Forum van christelijke LHBT-groepenen ook de coördinator van de Political Advocacy Working Group en vertegenwoordigt het Europees Forum bij de Raad van Europa in Straatsburg. Als onderzoeksvrijwilliger van het Europees Forum is hij betrokken bij de totstandkoming van een inclusiviteitsindex van Europese en Centraal-Aziatische kerken (i.s.m. de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam). Wielie Elhorst was medeorganisator van de “Viering van Liefde” die in reactie op de Nashvilleverklaring plaatsvond op 9 januari 2019 bij het Homomonument in Amsterdam. Op 7 september 2020 sprak hij tijdens een demonstratie op het Homomonument zijn verzet uit tegen de wens van de Poolse RK-bisschoppenconferentie en de Poolse regering om zogenaamde ‘conversieklinieken’ op te richten, gericht tegen de praktisering van een homoseksuele oriëntatie. Op 26 april 2021 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Fotograaf: Sandra Haverman

 

Gegevens

Datum:
10 mei 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:

Locatie

Majellakapel
Iepenlaan 26
Bussum,
Google Maps