Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

Bij woorden als kerk en bijbel denken mensen nogal eens aan ‘dat was vroeger’. De kerk heeft vaak een ouderwets, stoffig en primitief imago. Er is weerstand en afkeer jegens instituties, zeker jegens alle verplichtingen die deze instellingen met zich mee zouden kunnen brengen. De vrijheid van de mens viert hoogtij.
Toch wordt er in dat hedendaagse vrije leven van de mens wel gezocht naar verdieping en/of zingeving. En in deze zoektocht komt men toch nogal eens weer uit bij de kerk, maar dan bij één van haar spiritualiteiten, veelal ontstaan in kloosters, zoals de Benedictijnse spiritualiteit. Deze eenvoudige spiritualiteit is gemakkelijk toepasbaar op het dagelijkse leven. In de afgelopen decennia zijn er ook diverse boekjes uitgekomen over Benedictijns leiderschap. Wat houdt nu precies die eeuwenoude Regel van Benedictus in? Hoe vertalen mensen die regel naar deze tijd door? Waarom is en blijft het zo’n hype? Hoe fragmentarisch wordt de Regel vandaag de dag overgenomen?
Ten slotte wordt op deze avond de vraag overdacht: op welke wijze zouden de kerken opnieuw gebruik kunnen maken van deze spiritualiteit? Wat zou de doorvertaling kunnen zijn op liturgisch niveau, op pastoraal niveau, en op bestuurlijk niveau?

Een verslag van de avond……

Benedictijnse Spiritualiteit voor vandaag.

Dat de Benedictijnse spiritualiteit, geformuleerd 1500 jaar geleden, ook vandaag zeer bruikbaar is en veel meer dan een hype weten de 40 toehoorders bij de lezing die dominee Riegonda van Welie-Kaai op 9 mei 2019 in de Witte Kerk te Naarden voordroeg intussen.  Deze in CCIV termen goede opkomst toont aan dat dit onderwerp op dit moment de nieuwsgierigheid van een breed publiek wekt. Dus toch een beetje hype?

lees HIER verder

Riegonda van Welie – Kaai heeft rechten en theologie gestudeerd in Leiden. Zij is getrouwd met Maarten van Welie, en heeft drie kinderen. Na ruim 8 jaar als predikant in de Protestantse Gemeente Warmond gewerkt te hebben, is zij nu verbonden aan de Spieghelkerk in Bussum.

Gegevens

Datum:
9 mei 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€6

Spreker

Riegonda van Welie – Kaai

Locatie

Witte kerk
Koningin Wilhelminalaan 15
Naarden,
Google Maps