Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

Door onvoorziene omstandigheden moet deze lezing op 11 april a.s. vervallen.

We doen ons best om de lezing in het programma 2019-2020 op te nemen.

 

DNA is een stof in onze cellen, die onze erfelijke eigenschappen codeert. Deze code zijn wij de laatste jaren steeds beter gaan begrijpen. Die code vertelt ons bijvoorbeeld hoe de evolutie mogelijk heeft plaatsgevonden, hoe erfelijke ziekten en kanker ontstaan, en waar wij vandaan komen. DNA kan ons ook vertellen wie op de plaats van een misdrijf was, of wie de vader is van een kind. Toen de bijna volledige code van de mens, die uit ongeveer 3 miljard “letters” bestaat, werd gepresenteerd, zei Francis Collins, de coördinator van dit immense project, “we hebben de taal van God ontcijferd”. Kennelijk hoeven geloof en wetenschap elkaar niet uit te sluiten. Mijn vader zei altijd: Evolutie beschrijft hoe de schepping heeft plaatsgevonden.”

Gerard Pals (1948) is biochemicus, gepromoveerd in de moleculaire genetica en was onderzoeker en hoofd van het laboratorium voor DNA en eiwitdiagnostiek van het VUmc, Amsterdam. Hij was daarnaast gasthoogleraar aan Wayne State University, USA. Nu is hij gasthoogleraar genetica aan de Gadjah Mada universiteit in Yogyakarta, Indonesië en betrokken bij het opzetten van laboratoria voor het testen van erfelijke ziekten in Indonesië. Aan het VUmc begeleidt Pals het onderzoek aan erfelijke ziekten, met name breekbare botten (osteoporose, osteogenesis imperfecta) en aorta aneurysma’s.

Gegevens

Datum:
11 april 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€6

Spreker

Gerard Pals

Locatie

Apostolisch Genootschap
Meulewiekenlaan 49 (hoek Beatrixplantsoen)
Bussum, 1402TC
Google Maps