Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

Na de afgelopen twee jaar Schuberts de beroemdste liederencycli Die schöne Müllerin en Die Winterreise behandeld te hebben, keert Wim Dooge nog een keer terug naar deze buitengewoon begaafde liederencomponist en wel om met u diens postuum uitgegeven liederen te bespreken en te beluisteren.

Een door een kunstenaar voortgebracht laatste werk wordt veelal aangeduid als zijn ‘zwanenzang’. Hoewel Schuberts Schwanengesang niet zoals Die schöne Müllerin  en Die Winterreise een gesloten liederencyclus is, maar door de eerste uitgever onder de titel Schwanengesang werd gepubliceerd, vormt deze verzameling van veertien laatste liederen toch een boeiend geheel, dankzij de afwisseling van thematiek, stemming en de voor Schubert kenmerkende stijl. Zeven liederen werden gecomponeerd op gedichten van Ludwig Rellstab, zes op gedichten van Heinrich Heine en één op een gedicht van Johann Seidl.

Wim Dooge (1952) studeerde bedrijfseconomie en filosofie in Rotterdam, Heidelberg en Amsterdam. Hij was werkzaam in de uitgeverij, consultancy, belangenbehartiging en als docent HBO. Kerkelijk is hij actief bij zowel de Remonstranten als de OSG.

Gegevens

Datum:
2 april 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€6.00

Spreker

Wim Dooge

Locatie

Tindall Villa
Nieuwe ´s Gravelandseweg 21
Bussum,
Google Maps