Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are not yet available

Kunnen we dementie voorkomen of genezen?

Terugkijken:  De lezing kunt U via deze link  bekijken. Het betreft een opname van het science cafe in Harderwijk. Het duurt even voordat de opname begint.

We worden met zijn allen steeds ouder en een van de gevolgen daarvan is dat dementie steeds vaker voorkomt. De precieze oorzaak van de meest voorkomende vorm van dementie, namelijk de ziekte van Alzheimer, is nog steeds niet duidelijk. Maar er wordt veel onderzoek gedaan om dementie te voorkomen en wellicht zelfs te genezen. Er worden vorderingen gemaakt maar waarschijnlijk is genezen voorlopig nog niet mogelijk. Maatregelen om het optreden van dementie tegen te gaan of de ernst van de verschijnselen zoveel mogelijk uit te stellen zijn al wel mogelijk.  Onlangs werd – althans in de Verenigde Staten – een middel geregistreerd dat nuttig zou zijn bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer. De deskundigen verschillen stevig van mening over dit middel. Welke rol speelt bijvoorbeeld de leefstijl ?

In zijn lezing gaat neuroloog en onderzoeker Jort Vijverberg in op de huidige stand van zaken bij het onderzoek naar oorzaken en behandeling van dementie.
Na de pauze is er volop gelegenheid om de vragen te stellen.

Dr. Jort Vijverberg is gepromoveerd aan de VU en vanaf 2012 opgeleid in het Haga Ziekenhuis neuroloog en werkte daarnaast van 2012-2016 als senior onderzoeker bij het Alzheimercentrum van het medisch centrum van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij doet onderzoek naar dementie en hersenbeschadiging door bokssporten en het koppen bij voetballers. Sinds 2018 werkt hij bij het UMC in Amsterdam.

Voorproefje van de lezing kunt U via deze link  bekijken. Het betreft een opname van het science cafe in Harderwijk. Het duurt even voordat de opname begint.

Gegevens

Datum:
2 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Spreker

Jort Vijverberg

Locatie

Mariakerk – De Sloep
Brinklaan 42
Bussum, 1404EX
Google Maps