Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

Wereldbeelden door de eeuwen heen

Als je de natuur om je heen wilt begrijpen, moet je naar boven kijken. Alles wat wij hier op aarde zien, heeft zijn oorsprong in de kleine lichtpuntjes boven ons hoofd. Hoe de mens deze heeft waargenomen en geïnterpreteerd is in de loop der eeuwen echter continu in verandering geweest. En ook nu lijkt er een nieuw wereldbeeld nodig te zijn om de natuur in het groot te kunnen beschrijven. In de lezing wordt u meegenomen door verschillende interpretaties die iedere keer als ‘de werkelijkheid’ werd gepresenteerd en die iedere keer weer moest worden bijgesteld.

Van het geocentrisch wereldbeeld, via Ptolemeus, Galileo, Copernicus en Einstein naar de Nederlandse theoretisch fysicus Erik Verlinde. Het kosmisch web lijkt continu in beweging en steeds moeilijker te ontwarren. In de presentatie zal gebruik worden gemaakt van simulaties van het universum uit software van het Planetarium van Artis om de verschillende wereldbeelden inzichtelijk te maken.

Milo Grootjen studeerde astronomie en wetenschapspopularisatie en is sinds 2001 verbonden aan het ARTIS Planetarium. Hij werkte o.a. mee aan het kinderprogramma ‘Sesamstraat en de Melkweg’ en recentelijk aan het programma ‘ARTIS de Partis op zoek naar Planeet Sok’. Als woordvoerder van het Planetarium is hij regelmatig op de radio en social media horen en te zien over ruimtevaart en astronomie.  Momenteel werkt hij als hoofd van het Planetarium o.a. aan de inhoudelijke programmering en ontwikkelde hij tevens het onderwijs voor het onlangs geopende ‘Micropia’. Een uniek museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. In zijn colleges en lezingen weet Milo met veel enthousiasme en gedrevenheid, moeilijke onderwerpen toegankelijker te maken. Hij gebruikt daarbij het moderne virtuele heelal van het Planetarium en simpele objecten en voorbeelden om het voorstellingsvermogen van het publiek te vergroten.

 

 

Gegevens

Datum:
9 februari 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis – €10
Evenement Categorie:

Spreker

Milo Grootjen

Locatie

Apostolisch Genootschap
Meulewiekenlaan 49 (hoek Beatrixplantsoen)
Bussum, 1402TC
Google Maps