Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

Goed leven als Aardbewoners

Alles wat we doen gebeurt op deze ene planeet, de aarde. En alles wat we doen is ook van die ene planeet afhankelijk. En toch handelen we daar totaal niet naar en dat kan op deze manier niet heel lang meer goed gaan.

Michiel Korthals werd en wordt voortdurend geïnspireerd door de complexe en uitdagende thema’s rond landbouw, voeding en natuur, kortom de aarde en onze mede aardbewoners.
Hij toont zich in zijn boek GOED LEVEN als AARDBEWONERS een bevlogen pleitbezorger van een ingrijpende omwenteling van het Nederlandse voedselsysteem. Dit systeem, zoals dat op dit moment functioneert, bedreigt namelijk de waarden die voor onze voedselvaardigheden van cruciaal belang zijn: respect voor boeren, voor het milieu, de natuur, het landschap, de dieren en ook de consumenten.

Het belang van een leefbare planeet moet centraal komen te staan in al ons denken en handelen. Hij doet concrete voorstellen om dit in de praktijk te brengen en ons weer te laten geloven
in en leven als goede aardbewoners.

Lees ook het artikel in het NIEUWE WIJ.

Michiel Korthals is emeritus hoogleraar toegepaste filosofie aan de Wageningen Universiteit en de Vrije Universiteit Amsterdam.
Hij is pionier en gezaghebbend denker op het gebied van de filosofie van voedsel en
landbouw. Hij is op dit moment ook nog hoogleraar ecogastronomie aan de University of Gastronomic Sciences in het Italiaanse Pollenzo (de zgn. ‘slow food’ universiteit) en werkt als kleine
akkerbouwer bij de Stichting Oude Landbouwgewassen in Laren.

Eerder publiceerde hij onder andere Voor het eten (2002), Goed eten (2018) en Eetbare natuur.

Publications: www.wu.academia.edu/michielkorthals

Gegevens

Datum:
16 mei
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Spreker

Michiel Korthals

Locatie

Remonstrantse kerk
Koningslaan 2b
Bussum, Nederland
Google Maps