Laden Evenementen

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Pauline Weseman | Ziel zoekt Zin | do 2 november 20.00 uur | Koningslaan 2b Bussum | Remonstrantse kerk |
10.00
Onbeperkt
Foto: Nienke van Denderen

Pauline Weseman: Ziel zoekt zin

Een crisis kan je doen schudden op je grondvesten. Hoe ga je verder als alles anders is? Hoe vind je zin en betekenis in dat wat je is overkomen? Journalist Pauline Weseman neemt je mee in haar zoektocht en die van tientallen andere zinzoekers.

Pauline Weseman doorliep meerdere existentiële crises, onder meer nadat haar man overleed aan kanker. Voor Trouw en Volzin vroeg zij zinzoekers twee jaar lang naar hun keerpunt, waarin zij niet meer uit de voeten konden met het geloof van hun jeugd maar hun christelijke wortels niet los wilden laten. Dan blijkt dat juist door een crisis nieuwe ideeën en vormen van zingeving ontstaan. Deze mensen komen uit bij een – voor hen – verrassend nieuw, doorleefd christendom. Met ruimte voor creativiteit, kunst, poëzie, lichamelijkheid en activisme.

De interviews, reportages en duidende essays verschenen eind 2022 in het boek ‘Ziel zoekt zin. Hoe verder als je geloof het niet meer doet’ bij Uitgeverij Zilt. Terwijl de interviews rond het boek nog verschijnen, krijgt Pauline Weseman zelf met de ziekte te maken en voltrekt zich opnieuw een zoektocht naar zin en betekenis. In hoeverre speelt het geloof daarin nog een rol? In deze lezing neemt Pauline Weseman je mee in haar zoektocht. Wat helpt wanneer het erop aankomt en hoe geef je daar meer ruimte aan? In het interactieve gedeelte daarna is ruimte voor een gesprek met wederzijdse vragen.

Pauline Weseman (1972) is journalist, auteur, religiewetenschapper en biografisch coach. Ruim 30 jaar schrijft ze voor diverse media. Sinds 2012 geeft ze les op de School voor de Journalistiek in Utrecht, onder meer in zingeving, interculturele communicatie en creatief schrijven. Ze geeft schrijfretraites, workshops en lezingen over het levensverhaal, onder meer in Dominicanenklooster Huissen

Gegevens

Datum:
2 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Spreker

Pauliene Weseman
Website:
www.paulineweseman.nl

Locatie

Remonstrantse kerk
Koningslaan 2b
Bussum, Nederland
Google Maps