Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

Van ver komen, de weg die ik heb afgelegd.  (Foto en recensie: zie onderaan)

Özcan Akyol groeide op in een liberaal islamitisch gezin maar had ‘een moeilijke jeugd’. In een huis van bewaring ontdekte Akyol de literatuur. Hij las een boek van Maarten ’t Hart over zijn geloofsafval, en leerde hoe ook hij zijn oude identiteit achter zich kon laten. Deze bevrijding betekende wel een breuk met zijn vader. Özcan is kritisch over de islam en het Turks nationalisme, hetgeen hem soms ‘niet in dank afgenomen wordt’.

Deze avond (in interview vorm) gaat over de weg, die Eus heeft afgelegd van zijn jeugd naar de huidige tijd.  De invloed van het geloof, het leven in Turkije,  maar ook over de beklemmende rol van de Turkse gemeenschap in Nederland. Zijn weg tot vrijdenker.

Daarnaast gaat het ook over zijn boeken, zoals `Eus’ en zijn ervaringen in de vierdelige serie De Vrijdenkers, over het loslaten van religieuze dogma’s en het vinden van je eigen pad

Aan het slot zal er  gelegenheid zijn voor het stellen van vragen door de aanwezigen.

NB. Ivm Covid-19  is er geen thee-koffie pauze.

Özcan (Eus) Akyol (Deventer, 7 april 1984) is schrijver, en televisiepresentator. Hij volgde een opleiding journalistiek en Nederlands waarvan hij de eerste afrondde. In oktober 2012 verscheen zijn debuutroman Eus bij uitgeverij Prometheus. Het werk werd als een gedeeltelijk autobiografische schelmenroman gepresenteerd. In 2017 werd de door Akyol gemaakte televisiedocumentaire serie De neven van Eus op NPO 2 en VRT uitgezonden. Vanaf december 2017 maakt Akyol het radioprogramma Onze man in Deventer, waarin hij live op NPO Radio 1 tussen twaalf en één uur ‘s nachts een gast in zijn huis in Deventer interviewt, waarvoor hij de Nachtwacht Award 2019 kreeg. In 2019 werd Akyol de nieuwe presentator van TV programma Sterren op het Doek. Vanaf 18 juli 2020 werd zijn TV programma De geknipte gast uitgezonden. Het derde seizoen werd op 12 mei 2021 afgesloten.

Suksesvolle openingsavond

Cor Wiersema van boekhandel Los schreef op zijn facebookpagina:
Als je één van de beste interviewers van Nederland interviewt, te weten Özcan Akyol, moet je als ondervrager zeer beslagen ten ijs komen. En dat deed Hans Roelofsen zeker waardoor het vraaggesprek vrij snel de diepte in ging. Het liep ook uit, maar wat een prachtige avond met een bijzonder persoon. En als er chemie is tussen de zaal, gast en interviewer is dat ook direct te merken aan de boekverkoop erna en dat is natuurlijk ook mooi.

Gegevens

Datum:
16 september 2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€7 – €14
Evenement Categorie:

Locatie

Majellakapel
Iepenlaan 26
Bussum,
Google Maps