Laden Evenementen

Aantal reserveringen

149 beschikbaar
Reservering Het effect van armoede op het brein6.00

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Verandert armoede ons brein? Welk effect heeft armoede op de hersenen van kinderen? En, er wordt wel eens gezegd dat armoede ervoor zorgt dat mensen dommere keuzes maken, maar is dat echt zo? Deze vragen en meer komen aan bod in deze sessie. Recent wetenschappelijk onderzoek wordt gepresenteerd en er is ruimte voor discussie over wat deze bevindingen daadwerkelijk betekenen voor de alledaagse praktijk.

Mirre Stallen is universitair docent en onderzoeker bij het instituut Psychologie van de Universiteit Leiden en bij het lectoraat Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij doet onderzoek naar de mentale processen die ten grondslag liggen aan gedrag. Centraal in haar werk staat het verbinden van wetenschap en praktijk. In haar onderzoek combineert zij methoden uit verschillende disciplines, waaronder de neurowetenschappen, psychologie en economie.
Mirre Stallen is afgestudeerd in de Cognitieve Wetenschappen aan de UvA (cum Laude) en gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (2013). Zij werkte als postdoctoraal onderzoeker bij Stanford University in de Verenigde Staten (2015-2017) en bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behavior aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2013-2015).