Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

Het verlangen naar zin in een wereld van begeerte

Ieder mens verlangt naar een zinvol en waardevol leven. We geven daar op eigen manier vorm aan in onze seculiere samenleving. Maar waar komt dat verlangen naar zin en waarde vandaan? Hoe krijgt het vorm in een maatschappij waarin alles wat ons hartje begeert, te koop lijkt te zijn? Kunnen levensbeschouwelijke tradities ons zoeken naar zin verrijken?

Deze vragen worden door Hans Alma behandeld op basis van haar boek Het verlangen naar zin: De zoektocht naar resonantie in de wereld (Ten Have, 2020). In haar visie op zingeving en levensbeschouwing ligt de nadruk op het aandachtig en verbeeldingsvol onderzoeken wat de wereld te bieden heeft. Een zinvol bestaan wordt mogelijk waar we afstemmen op de unieke waarde van wat ons omringt. Met voorbeelden uit kunst en spirituele tradities maakt Alma duidelijk hoe we dat kunnen doen.

Hans Alma (1962) is hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op de rol van verbeelding in zingeving en levensbeschouwing, en op de ontwikkeling van religieus humanisme in relatie tot hedendaagse samenlevingsvragen, met een focus op compassie. In 2018 verscheen haar boek De kunst van samenleven: Een pleidooi voor een pluralistisch humanisme (VUBPRESS), gevolgd door Het verlangen naar zin dat werd genomineerd voor Beste Spirituele Boek 2021.

Toelichting bij het boek: Het ervaren van zin heeft te maken met ons verbonden voelen met anderen: andere mensen, maar ook de dieren, planten en dingen om ons heen. Hans Alma wil laten zien hoe we deel uitmaken van de wereld die groter is dan wij en die bedreigend kan zijn, maar die ons ook uitnodigt om te participeren en voluit te leven. Hoe helpt onze verbeeldingskracht ons daarbij uit verschillende bronnen inspiratie te putten? Ik ga concreet in op hoe we onze verbeelding kunnen oefenen en versterken.  Zie ook de website  https://www.hansalma.com/about

Gegevens

Datum:
15 november 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Spreker

Hans Alma

Locatie

Spieghelkerk
Nieuwe ´s Gravelandseweg 34
Bussum, 1405HM
Google Maps