Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

Verandert armoede ons brein? Welk effect heeft armoede op de hersenen van kinderen? En, er wordt wel eens gezegd dat armoede ervoor zorgt dat mensen dommere keuzes maken, maar is dat echt zo? Deze vragen en meer komen aan bod in deze sessie. Recent wetenschappelijk onderzoek wordt gepresenteerd en er is ruimte voor discussie over wat deze bevindingen daadwerkelijk betekenen voor de alledaagse praktijk.

Verslag van de avond

Armoede en de voortdurende stress die deze veroorzaakt kan grote negatieve invloed hebben op het brein van volwassenen en hun kinderen. Deze invloed is zichtbaar te maken in hersenscans en vermindert op den duur het aantal actieve zenuwcellen, verbindingen tussen cellen, verkleint bepaalde hersendelen en daarmee de verstandelijke functies, intelligentie  en geheugen.  Tot op zekere hoogte is de schade omkeerbaar in volwassenen, maar wil je bij kinderen schade voorkomen, dan is het zaak zo vroeg mogelijk in te grijpen. Dit is ”in a nut shell” de kortst mogelijke samenvatting van wat ik leerde op de avond die CCIV organiseerde  over dit onderwerp.   LEES VERDER

 

Mirre Stallen is universitair docent en onderzoeker bij het instituut Psychologie van de Universiteit Leiden en bij het lectoraat Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij doet onderzoek naar de mentale processen die ten grondslag liggen aan gedrag. Centraal in haar werk staat het verbinden van wetenschap en praktijk. In haar onderzoek combineert zij methoden uit verschillende disciplines, waaronder de neurowetenschappen, psychologie en economie.
Mirre Stallen is afgestudeerd in de Cognitieve Wetenschappen aan de UvA (cum Laude) en gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (2013). Zij werkte als postdoctoraal onderzoeker bij Stanford University in de Verenigde Staten (2015-2017) en bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behavior aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2013-2015).

Gegevens

Datum:
14 februari 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€6

Spreker

Mirre Stallen

Locatie

Spieghelhuis
Nieuwe ’s Gravelandseweg 34
Bussum,
Google Maps