Laden Evenementen

Tickets

150 beschikbaar
Reservering: Religie en Muziek7.00

Pythagoras’ Harmonie der sferen tot The Passion
In deze lezing geven Roelofsen en Smits een overzicht in vogelvlucht door de eeuwen heen van de manier waarop componisten hun publiek via het gevoel wilden overtuigen waarbij de nadruk afwisselend op de tekst of de muziek kwam te liggen. In 1970 maakten Andrew Lloyd (muziek) en Tim Rice (tekst) internationaal furore met de musical Jezus Christ Superstar. Sinds 2011 wordt The Passion jaarlijks in verschillende steden uitgevoerd door acteurs en popmusici en zijn er ook wel honderd uitvoeringen in ons land van Bach’s Mattheus- of Johannes Passion, Händel’s Messiah en Pergolesi’s Stabat Mater, die worden bijgewoond door grote aantallen mensen die op zondag zelden een kerk bezoeken.

Hans Roelofsen (1950) werd in 1981 als eerste met de Nederlandse Muziekprijs onderscheiden. Hij is als musicus en docent internationaal actief, was 25 jaar als part time solo bassist van het NedPho en 30 jaar docent conservatorium van Codarts en ArtEZ Hogeschool. Als artistiek leider van de Tindalstichting organiseerde hij meer dan 300 kamermuziek concerten waarvoor hij in 2012 werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Henk Smits (1947) heeft tot aan zijn pensionering gewerkt als directeur in het montessorionderwijs. In het Apostolisch Genootschap in Amstelveen is hij 17 jaar actief geweest als dirigent van een koor. En in Bussum 14 jaar als voorganger. Literatuur en (religieuze) muziek zijn voor hem inspirerende aandachtsgebieden.