Laden Evenementen
Deze Zinspiratie lezing heeft al plaatsgevonden.

Reserveringen

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Reserveringen are no longer available

Het moet voor Schubert een openbaringen zijn geweest toen hij voor het eerst een dichtbundel van Goethe in handen kreeg. Hij heeft Goethe echter nooit ontmoet, ondanks aanbeveling van vrienden, die brieven met door Schubert getoonzette gedichten van Goethe aan de beroemde dichter stuurden. Hoewel Schubert een grenzeloze bewondering had voor deze dichtervorst, heeft Goethe zich nooit geroepen gevoeld om op deze brieven te antwoorden. Desalniettemin werd Schubert zo door de poëzie van Goethe geïnspireerd dat hij maar liefst vierenzeventig liederen op teksten van Goethe componeerde.

Wim Dooge bespreekt een aantal van deze liederen en de karakteristieke wijze waarop Schubert de inhoud van Goethe’s tekst muzikaal illustreerde. Daarbij zullen ook enkele liederen uit de West-östlicher Divan behandeld worden, Goethe’s laatste en grootste gedichtenbundel, geïnspireerd op het werk van 14e eeuwse Perzische dichter Hafis.

Wim Dooge (1952) studeerde bedrijfseconomie en filosofie in Rotterdam, Heidelberg en Amsterdam. Hij was zowel werkzaam in de profit- als de non-profit sector.

Gegevens

Datum:
12 mei 2022
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:

Spreker

Wim Dooge

Locatie

Tindall Villa
Nieuwe ´s Gravelandseweg 21
Bussum,
Google Maps